Varje årstid har sitt unika mode med tydliga trender och färgteman. Trenderna kan ofta vara återkommande från år till år, och ibland dyker det upp något helt nytt. Vad gäller skor och vårens skomode brukar de trenderna bli särskilt uppmärksammade efter den långa vintern där man gått i tjocka boots eller kängor. Att få dra på sig sandalerna eller ett par riktigt snygga klackskor i någon uppseendeväckande färg är lockande.

Generellt gäller att trenderna för våren 2020 följer det mode som gällde 2019, men med några uppdateringar inte minst i färgval där starkare färger rekommenderas under 2020. Passa på att vara ute i god tid med införskaffandet av vårskorna och tänk på att köpa skor med rabattkod för att spara pengar.

Damskor och mode

Våren 2019 var sandaletterna med ultra-tunna remband de absolut hetaste skorna. För att följa trenden skulle du ha dessa och gärna i svart med en stilettklack på några centimeter. Sandaletterna med rembanden står sig även högt på modekartan inför våren 2020 och är ett säkert kort även denna vår. För att variera dig är även klassiska alternativ som ett par ballerinaskor och vanliga spetsiga klackskor med stilettklackar ett måste i skogarderoben. Eftersom våren 2020 ser ut att bjuda på en del färger i trendväg, är ett hett tips att köpa ballerinaskor och klackskor inte bara i färger som vitt och svart utan prova även på exempelvis blått, rött och rosa eller något mönster.

Händer som håller olika skor på isolerad bakgrund

Herrskor och mode

Skomodet under våren 2020 för herrar ser även det ut att följa trenderna från våren 2019. Klassiker som vita sneakers fungerar även denna vår, och ska gärna matchas till en snygg skjorta i färg och en svart eller grå kavaj. Till mer formell klädsel som kavaj och kavajbyxor är det även fortsatt en trend att matcha med någon mer avslappnad sommarsko snarare än eleganta finskor i skinn. Det sistnämnda är dock ett säkert kort och en bra sko att ha i garderoben för att variera sig, samt att använda vid finare middagar.